Over ons

De naam ‘ABKEN’ is altijd verbonden geweest aan architecten met een lange traditie. Ze ontwierpen vooral in het midden en westen van Nederland, maar ook daarbuiten realiseerden ze tientallen projecten.

Geen enkel gebouw staat op zich. Daar geloven wij in als ABKEN architecten. Onze grootste prioriteit is om op creatieve wijze uw wensen concreet te maken, optimaal passend binnen uw mogelijkheden en de externe kaders. Want uw initiatieven zijn mooi, maar de omgeving is dat vaak ook. Soms is die zelfs bepalend vanwege de eisen die de samenleving stelt. Door beiden tot in detail te integreren, ontstaan de mooiste gebouwen. Voor u, uw gebruikers en uw omgeving streven we dan ook naar een optimaal resultaat, als het even kan boven verwachting.

Een aangenaam leefklimaat begint bij een plezierig proces. Ook daar geloven we in. In dit proces trekken we graag van begin tot eind met u op. We staan ervoor u te ontzorgen en te bedienen bij het realiseren van uw doelstellingen. Van initiatief tot oplevering, bijvoorbeeld door te adviseren over de haalbaarheid van uw ideeën of door de toepasbaarheid van actuele, duurzame ontwikkelingen te toetsen.

Geschiedenis
De oorsprong van de naam ‘ABKEN’ gaat terug naar 1958. Tot halverwege de jaren ‘80 voerde het bureau de naam Knoop & Nieuwveld. Daarna trokken de oprichters zich geleidelijk terug en kreeg het architectenbureau een nieuwe naam: ‘ABKEN’. In 2013 is vanuit Groot-Ammers de nieuwe vennootschap ‘ABKEN architecten B.V.’ opgericht. Hierbij is een deel van de immateriële activa overgenomen van het voormalige Bureau Abken B.V. Met dit nieuwe architectenbureau bieden we u de ervaring van gisteren, door het raadplegen van archief en relaties die nog bij het bureau betrokken zijn, gecombineerd met de expertise van morgen.