Monumenten met rijke geschiedenis/toekomst

01-05-2023 | Werken aan een gebouw dat is uitgeroepen tot gemeentelijk of zelfs rijksmonument is in ons vak een inspirerende maar ook spannende klus. Vooropgesteld kunnen we écht genieten van de vaak schone of ten minste karakteristieke bouwkunst en de achterliggende rijke geschiedenis van een dergelijk monument. Onze opdracht is om het monument te restaureren en te verbouwen voor een comfortabele én duurzame rijke toekomst.

Een monument is in eigendom maar vanwege de status ook een beetje van de samenleving. Vandaar dat er voor het verbouwen van een monument meestal een omgevingsvergunning nodig is. De aanvraag wordt dan beoordeeld door de welstand- en monumentencommissie. Door al in een vroeg stadium het schetsontwerp met de commissie te bespreken, kunnen we aansluitend in harmonie een uniek ontwerp uitwerken. Waarbij er vaak meer mogelijk is dan in eerste instantie is gedacht.

Bouwen in beschermd stads- of dorpsgezicht brengt overigens ook al aanvullende regels met zich mee. Wij staan klaar om u hierbij te ondersteunen.

Delen Tweet Pin it

Reageer

Leave a Comment

Reacties